MART AYI BÜLTENİMİZ :)

MART AYI BÜLTENİMİZ :)

06.03.2018 397

 

 

 

01.03.2018

Hoş geldin bahar! Çocuğunuzla birlikte bahar sohbeti eşliğinde bahar yürüyüşü yapabilir; doğadan malzeme toplayabilirsiniz.

02.03.2018

Yeşilay haftası başlıyor!

Çocuklarımıza sağlık bilinci aşılamanın tam zamanı. Çocuklarımıza zararlı alışkanlıklardan söz edebiliriz. Konuyla ilgili çocuklara uygun video izleyebiliriz.

 

03.03.2018

Haftasonu geldi...

Çocuklarımızla mevsim geçişleri hakkında sohbet edebilir. Gökyüzü incelemesi yapabiliriz. Pencereden dışarıyı seyrederek doğadaki değişiklikler hakkında sohbet edebiliriz.

04.03.2018

Çocuğumuzla birlikte doğadan topladığımız materyallerle basit matematik çalışmaları (sayma, sıralama, eşleştirme, ayırt etme, gruplama, örüntü gibi) yapabiliriz.

05.03.2018

Çocuklarla hayvanlar hakkında sohbet edilebilir. Kış uykusuna yatan hayvanları araştırabiliriz. Baharın gelişiyle uykudaki hayvanların uyanıp uyanmadığını araştırabilir, bu hayvanlardan oluşan posterler hazırlayıp arkadaşlarımızla paylaşabiliriz.

 

 

06.03.2018

Baharın gelişiyle farklı ağaç türlerini araştırabiliriz. Ağaçlar arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerine sohbet edebiliriz. İlgi çekici, farklı özellikteki ağaçların görsellerini bulup okulumuza getirebiliriz.

07.03.2018

Tohum zamanı!

Baharla birlikte ağaç dikme, tohumla bitki yetiştirme zamanı geldi. Bu teknikleri öğrenebiliriz. Çekirdek, tohum arayabilir, evimizde ya da bahçemizde tohum dikimi yapabiliriz. Bitkiler büyümek için nelere ihtiyaç duyar öğrenebilir, öğrendiklerimizi sınıfımızla paylaşabiliriz.

08.03.2018

Doğru zamanda doğru meyve ve sebzeleri yemek önemli. Mevsim sebze ve meyvelerini öğrenip kullanarak kendimize besleyici, eğlenceli bir tabak hazırlayabiliriz. Bunun için okul girişinde bulunan "Beslenme Dostu Okul" panosundan faydalanabilir kendi tabaklarımızı şölene çevirebiliriz. Küçük aşçılar mutfakta!

09.03.2018

Haydi biraz hareket!

Ailece eğlenceli bir oyuna hazır mıyız? Herkes bedenini ya da ellerini kullanarak bir hareket yapsın ve diğer aile üyeleri hareketi taklit etsin. Bakalım kim en zor hareketi yapacak? Bedenimiz bir harika. Şekilden şekle giriyor.

 

10.03.2018

Çocuğunuzla birlikte market raflarında bulunan kaliteli çocuk dergilerinden satın alabilir, hafta sonu etkinliklerinizi bu dergiden esinlenerek yapabilirsiniz. Bir dergiye üye olma, takip etme önemli bir kazanımdır.

 

11.03.2018

Kurabiye yapalım mı? Mutfak tüm gelişim alanlarına hitap eden bir atölye. Malzemeleri çocuğunuzun karıştıracağı, yoğurup, şekil vereceği bir tarifle çocuklarımızın duyuları harekete geçecek. Pişmesini bekleme, emekle bir ürünü ortaya çıkarabilme de artıları. İçine koyacağınız fındık, cevizi de kendisi kırabilir. 

12.03.2018

İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü sebebiyle çocuğunuza marşımızdan söz edebilir, İstiklal Marşı'nı birlikte dinleyebilir, Marş okunurken uyulacak kuralları hatırlatabilirsiniz.

13.03.2018

En...

Ailece "en" oyunu oynayabilirsiniz. Birbirinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olacak bu oyunu genişletmek elinizde.  En sevdiğim yemek, en sevdiğim arkadaşım, beni en mutlu eden şey, beni en çok üzen şey, en sevdiğim oyuncak, en beğendiğim kıyafetim, en eğlendiğim oyun...

 

14.03.2018

Evde ne bitti?

Çocuğunuza ev ihtiyaçları listesi hazırlamak için yardım isteyebilirsiniz. Çocuğunuza yardımcı olarak yönlendirmeler yapabilirsiniz. "Yumurtamız bitmiş mi bakabilir misin?" "Şekerimiz ne kadar kalmış sence?" "Evimizde kaç paket makarna var?" gibi sorularla çocuğun hem evdeki kullanılan malzemelere ve yerlerine dikkat çekmiş hem de miktar kavramına katkı sağlamış olursunuz. İhtiyaç listesine kendi söylediklerinin yazılması da çok hoşlarına gidecektir.

15.03.2018

Yapabilirim, yapabilirsin.

Ailece yapabilirim, yapabilirsin oyunu oynayabilirsiniz. Sırayla becerilerinize odaklanacak ve çocuğunuzun da kendi becerilerini gözden geçirmesine fırsat tanıyacak şekilde oyunu başlatın. "çok güzel kek yapabilirim, fısıltı ile konuşabilirim, çok yükseğe zıplayabilirim, hızla üzerimi değiştirebilirim." Gibi. Daha sonra birbirinizin yapabildiklerini söyleyebilirsiniz. "çok güzel resim yaparsın, çok hızlı koşarsın, en sesli sen hapşurursun..." gibi.

16.03.2018

Evinizde bulunan mini hayvanlar ya da küçük ebatlı objeleri suya atıp dondurabilirsiniz. Donma süresini çocuğunuzla takip edebilir. Ara ara donma durumunu gözlemleyebilir ve süreci birlikte takip edebilirsiniz. Donma gerçekleşince küçük malzemeleri buzun içinden çıkarmak için çocuğunuzun alternatifler üretmesine ve bunları denemesine destek olun. Kırabilir, su dökebilir...

17.03.2018

Çocuğunuzla hız oyunları oynayabilirsiniz. Legoları en hızlı şekilde üst üste dizme, dağılmış halde bulunan plastik bardakları hızla iç içe geçirme gibi.

18.03.2018

Yaşlılar haftası

Bu haftadan çocuklara söz edebilir. Bir büyüğümüzü ziyaret edebiliriz. Ya da bir büyüğümüze mektup yollayabilir, resim çizip gönderebiliriz.

19.03.2018

Aile albümünüzü ailece inceleyebilirsiniz. Kendi çocukluğunuzdan söz edebilir, unutamadığınız anılarınızı çocuğunuzla paylaşabilir, büyüme ve yaşlanmaya dikkat çekebilirsiniz.

20.03.2018

Çocuğunuzla birlikte şimdiye dek öğrenmediğiniz bir çocuk şarkısını dinleyip, ezberlemeye çalışabilirsiniz.

 

 

21.03.2018

Orman haftası

Doğada incelediğimiz ağaç türlerinin resmini yapabilirsiniz. Ağaçların önemi hakkında sohbet edebilirsiniz.  Ormanla ilgili belgesel izleyebilirsiniz. Ormanda yaşayan hayvanlarla ilgili sohbetler edebilirsiniz.

22.03.2018

Dünya Su Günü

"Su olmasaydı ne olurdu?" Sorusu ile çocuğunuzun neden sonuç ilişkisi kumasına, düşünüp sorgulamasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzla su oyunları oynayabilir, suyun içine ponpon gibi mini malzemeler atabilir ve süzgeç, şeker maşası gibi araçlarla geri toplamalarını isteyebilirsiniz.

 

 

23.03.2018

Çocuğunuzda pekişmesini istediğiniz rakamlar var ise bir kağıda rakamları karışık olarak kağıt dolacak şekilde yazabilir, pekişmesini istediğiniz rakamı karışık rakamlar içinde bulmasını isteyebilirsiniz.

24.03.2018

Çocuğunuzla birlikte doğal ortamda toprak incelemesi yapabilirsiniz.  Toprakta solucan arayabilirsiniz. Bulduğunuz ilginç malzemeleri okula getirebilirsiniz. Bir miktar toprağı evinize getirebilir; dokusu, kokusu hakkında konuşabilirsiniz. Sulandırarak çamurla oyunlar oynayabilirsiniz.

25.03.2018

Çocuğunuzla birlikte çocuk kitaplarının satıldığı bir kitapevine gidip kitap incelemesi yapabilirsiniz. Kitaplar hakkında sohbet edebilirsiniz. İnceleme sonrası yaptığınız gözlemle ilgili çocuğunuzun resim çizmesini isteyebilirsiniz. Olay sırası yapabilme ve hatırlama becerilerini benzer etkinliklerle de destekleyebilirsiniz.

26.03.2018

Kütüphaneler Haftası

Çocuğunuzun okumaktan en keyif aldığı kitabını okula gönderebilir ve arkadaşları ile paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Okul dönüşü yaptığı bu paylaşım üzerine sohbet edebilir ve diğer arkadaşlarının tanıtımlarını size anlatmasını isteyebilirsiniz.

27.03.2018

Dünya Tiyatrolar Günü

Çocuğunuzla birlikte bir tiyatro oyununa gidebilir ya da evinizde bir tiyatro oyununu birlikte seyredebilirsiniz. Mini tiyatro kurguları ile de ailece eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

28.03.2018

Çocuğunuzla sanat dalları hakkında sohbet edebilirsiniz.  Ünlü ressamlara ait tabloları inceleyebilirsiniz. Tablolardan ne anladığını sorabilir, ressamları tanıtabilirsiniz.

29.03.2018

Evinizde bulunan bir kutuya, poşete farklı nesneler koyabilirsiniz. Çocuğunuzun görmeden bu nesneleri tahmin etmesini isteyebilirsiniz. Sıra size geldiğinde çocuğunuzun nesne seçmesine ve oyun kurallarını size anlatmasına destek olabilirsiniz.

30.03.2018

Çocuğunuzla birlikte ortak bir karar vererek bir koleksiyon oluşturmaya başlayabilirsiniz. Çeşitli seçenekler sunarak ve çocuğunuzun ilgi alanlarını kullanarak seçim yapmasına yardımcı olabilirsiniz. Karar verdikten sonra ilk malzemeyi nereden, nasıl temin edeceğinize dair sohbet edebilir, birlikte fikir üretebilirsiniz.

31.03.2018

Fikir üretme oyunu

"Bana zıplayan bir şey söyle."

"Bana şişen bir şey söyle."

"Bana yapışkan bir şey söyle."

"Bana patlayan bir şey söyle."

Seçenekleri çeşitlendirebilir, fikirleri bir kâğıda yazabilir ve ne kadar çok fikir ürettiğinizi somut olarak görebilirsiniz.